ماهواره «ثریا» سازمان فضایی توسط ماهواره بر سوخت جامد سه مرحلهای «قائم ۱۰۰» نیروی هوافضای سپاه با موفقیت به فضا پرتاب شد.
بر اساس این گزارش این ماهواره با موفقیت در مدار ۷۵۰ کیلومتری قرار گرفته و رکورد جدید را ثبت کرده است.
این پرتاب صبح امروز شنبه با حضور سردار سرلشکر حسین سلامی فرمانده کل سپاه، حسن سالاریه رئیس سازمان فضایی، سردار امیرعلی حاجی زاده فرمانده نیروی هوافضای سپاه و جمعی از مقامات و مسئولین کشوری و لشکری صورت گرفت.
طبق گفته وزیر ارتباطات، ماهواره تحقیقاتی ثریا جرم تقریبی ۵۰ کیلوگرم دارد.
ماهواره ثریا با ماهواره بر قائم ۱۰۰ طی ۱۱ دقیقه با سرعت ۷۴۷۸ متر بر ثانیه بر مدار ۷۵۰ کیلومتری زمین نشست.
به گزارش تسنیم، پرتاب زیرمداری ماهوارهبر قائم ۱۰۰ نیروی هوافضای سپاه آبان ماه سال گذشته با موفقیت انجام شد.
بر اساس این گزارش، آزمایش پروازی این ماهوارهبر با موتور سوخت جامد مرحله اول رافع با موفقیت انجام شده است و قائم ۱۰۰ اولین ماهوارهبر سه مرحلهای سوخت جامد ساخت کشور است که توسط دانشمندان نیروی هوافضای سپاه ساخته شده است.
ماهوارهبر سوخت جامد قائم ۱۰۰، ماهوارهای است که با سه مرحله سوخت جامد قادر خواهد بود ماهوارههای با وزن ۸۰ کیلوگرم را در مدار ۷۵۰ کیلومتری از سطح زمین قرار دهد.
در آزمایش موتور مرحله اول ماهوارهبر قائم ۱۰۰ که همان موتور سوخت جامد رافع است و در دیماه ۱۴۰۰ آزمایش زمینی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته بوده، مورد آزمایش پروازی زیر مداری قرار گرفت.
در جریان مرحله اصلی در رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ پهپادهایی که در قالب نیروی متخاصم سازماندهی شده بودند قصد ورود به منطقه عمومی رزمایش را داشتند، طی فرآیند عملیاتی (کشف، شناسایی، رهگیری، درگیری و انهدام) ابتدا توسط طیف گوناگون سامانههای راداری شبکه گسترده پدافند هوایی کشور کشف و پس از شناسایی در مرکز عملیات منطقهای قرارگاه مشترک پدافند هوایی خاتمالانبیاء (ص)، به سامانه بومی ۱۵ خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش واگذار و تحت کنترل آن مرکز با شلیک موفق موشک صیاد نسبت به انهدام پهپادهای مهاجم اقدام شد.
سامانههای بومی ۱۵ خرداد نیروی پدافند هوایی ارتش که به دست متخصصان و دانشمندان جوان کشورمان تولید شده است، در شرایط رزم واقعی علیه اهداف متخاصم اقدام تاکتیکی انجام داد و با موفقیت اهداف واگذاری توسط شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور را سرنگون کرد.
امیر سرتیپ دوم عباس فرجپور سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ با بیان اینکه در این رزمایش، دفاع از مراکز حساس و حیاتی کشور به صورت یک رزم واقعی و دفاع ۳۶۰ درجه تمرین میشود، گفت: نیروهای شرکتکننده در این رزمایش، همگی کارکنان جوانی هستند که در صحنه واقعی رزم نیز باید طرح دفاع هوایی از مراکز حساس را اجرا کنند که این موضوع کمک شایانی به ارتقای تجربه عملیاتی آنها خواهد کرد.
وی با اشاره به نقش نیروی هوایی ارتش در این رزمایش، اظهار کرد: انجام اقدام تاکتیکی و دفاعی هواپایه توسط هواپیماهای شکاری رهگیر نهاجا تحت کنترل و هدایت عملیاتی شبکه یکپارچه پدافند هوایی کشور از جمله طرحهایی است که در این رزمایش تمرین شده است.
سخنگوی رزمایش مشترک تخصصی پدافند هوایی مدافعان آسمان ولایت ۱۴۰۲ آزمایش و ارزیابی نسل جدید تجهیزات بومی ارتش و سپاه که به دست توانمند دانشمندان و متخصصان کشور تولید شده است را بخش دیگری از اهداف این رزمایش برشمرد و عنوان کرد: ما به طور دائم در حال بهروزرسانی و ارتقاء تجهیزات و توانمندیهایمان هستیم، لذا برگزاری رزمایش بهترین فرصت برای ارزیابی دقیق این تجهیزات است تا در نبرد احتمالی بتوانیم قابلیتهای غافلگیرکنندهای را به دشمنان نشان دهیم.
گفتنی است، سامانه موشکی ۱۵ خرداد یک سامانه پدافند هوایی میانبُرد است که توانایی درگیری مؤثر با طیف متعدد اهداف با قابلیتهای آفندی بالا مانند هواپیماهای شناسایی، بمب افکنها و جنگندههای تاکتیکی تا برد ۲۰۰ کیلومتر را داراست.
سامانه پدافند هوایی ۱۵ خرداد قادر است تعداد ۶ هدف را به طور همزمان کشف و ردگیری کرده و با طیف متنوع موشکهای بومی همچون صیاد -۲ و ۳ نسبت به انهدام آنها اقدام نماید.
ارسال نظرات